Добре дошли в МЦ ``Медика Албена``

Поликлиниката осигурява неотложна и специализирана медицинска помощ на територията на к.к. Албена. Кабинетът за неотложна помощ работи 24 часа в денонощието. Към него са разкрити две стаи за кратковременно медицинско наблюдение и лечение на пациенти.

Нашето мото

Да се смееш често и по много, да спечелиш уважението на интелигентни хора и обичта на децата… да цениш красивото, да откриваш най-доброто у другите, да оставиш света малко по-добър… да знаеш, че дори един човек диша по-леко, защото те е имало. Това е успех!

— Ралф Уолдо Емерсън

Накратко за Медицинския Център

“Медика – Албена” е най- големият комплексен Медицински Спа и Уелнес център в България, eдинствен на територията на курорт “Албена” и един от най-добрите медицински спа и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море.
Модерно оборудваният медицински център е разположен на два етажа с площ около 2500 км2 и разполага с балнеологична и поликлинична част.
На първият етаж се намират рецепция, лекарски кабинет оборудван с ЕКГ, манипулационна, парафинолечение: кабини за парафин, пчелен восък и фанго – апликации, кабина с оксигенатор AUDAX; хидротерапия – кабини с тангентор, вихрови, галванични и перлени вани; калолечение;
На вторият етаж се намират – рецепция, три лекарски кабинета, зала за фитотерапия, фитнес, зала с огледала, зала – кинезитерапия, кабини по физиотерапия, инхалации и класически масажи, сауни и басейни с минерална вода – открит и закрит басейн за възрастни с възможност за групова водна гимнастика, един закрит детски басейн;
Центърът се обслужва от близо 40 човека: лекари ( специалисти по физиотерапия, по мануална лазертерапия), рехабилитатори и кинезитерапевти, фитотерапевти, медицински козметици и медицински сестри и информатори, които отлично владеят руски, английски, френски и немски.

Специализирани сме в лечението на:

  • Опорно – двигателния апарат – с възпалителен, дегенеративен и травматичен произход в хроничен стадий, ревматичен полиартрит, подагрозен артрит, ревматоиден артрит, инфекциозни артрити с известна етиология, деформираща артроза, дископатии, рани и ортопедически операции, тендовагинити и др.
  • Периферната и централната нервна система – неврити, невралгии, полиневрити, плексити, радикулити, каузалги и др.
  • Функционални нервни заболявания ( лечението се провежда през хладните месеци на годината) – неврастения, стресови състояния, вазомоторни неврози, мигрена, умствена и психическа преумора с общо отслабване на силите и намалена работоспособност.
  • Кожни заболявания – псориазис, невродермит и уртикарии.
  • Проблем с целулит и затлъстяване.
  • Състояния на преумора и стрес.

Нашият екип